Paljakka

Lomanviettopaikka Paljakka on ympäri vuotinen lomakohde, joka sijaitsee keskellä kauneinta luonnonympäristöä Kainuussa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Kajaanista.

Talvisin paljakka on lumivarma kohde, yleensä yksi Suomen lumisimmista paikoista. Hiihto, laskettelu, moottorikelkkailu ja lumikenkäily onnistuu luonnonlumella. Kesäisin voit vaeltaa Suomen vanhimman muinaisen metsän läpi. Retkeilijät, marjastajat, sienestäjät, geokätköilijät ja kalastajat saavat tutustua kesällä erämaahan. Luonnossa rentoutumisen lisäksi voit hypätä ja ATV:n, hevosen tai polkupyörän satulaan. Voit myös pelata frisbeegolfia tai krikettiä. Paljakkatalosta löytyy kuntosali ja elokuvateatteri.

Viikonloppu tai pidempi talviloma Paljakan upeassa rinteessä tarjoaa paljon tekemistä kaikille.  Tarjolla on lasketteluun 30 rinettä ja 4 snowparkkia Paljakkassa ja Ukonhallassa. On mahdollista kokeilla laskettelua rinteiden ulkopuolella koskemattomalla puuterilla, ja Snowparkilla on hyppyrit ja kiskot rohkeille ja kokeneille laskijoille. Voit myös vuokrata tarvittavat välineet, ja aloittelijat voivat liittyä hiihtokouluun.

 
 Hyvin hoidettuja hiihtolatuja Paljakasta löytyy lähes 100km ja yhteysladun auettua Ukkohallaan, latuverkosto kasvaa 160km:iin. Osa laduista kiertää luonnonpuiston läheisyydessä ikimetsien keskellä luonnon rauhassa jylhissä maisemissa.
 
Moottorikelkkailijoille löytyy reittejä Paljakan alueelta n.500km ja Kainuussa reittejä n.2000km. Paljakasta löytyy myös Suomen suurin freeride alue.